Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Pane Pulče, seřadím nejsilnější myšlenky:

Miliony občanů jsou uvrženy do bídy, do stavu nouze.

...vrstvu novodobých závislých otroků...

Není budoucnost, jsou jen dluhy

Nikdo si neváží poctivé řemeslné práce

Nikdo nechce pracovat Vše je rozkradeno jsme na pokraji sociálního konfliktu nedozírných následků A teď musím kouknout na gůgl, od kterýho revolucionáře jste si to vypůjčil...

8 18
možnosti
Foto

...k těm dluhům malá poznámka: Mohou lidé při smyslech hospodařit s miliardovými schodky? To je prostě jen stále přifukovaná bublina, která musí prasknout. A to bude něco, až se tak stane. To půjde o životy. A nejen u nás...

9 1
možnosti
FE

Pomohlo by zrušení všech sociálních dávek. Jejich příjemci se přestávají snažit o životní úspěch  a nenávidí ty, kteří jim dávky umožňují svou pracovitostí. Se školstvím jste úplně mimo. Pro úspěch je mnohem důležitější snaha vzdělávaného, než ta kantorova.

20 10
možnosti
PH

P19a89v64e22l 19H32o69r28á68k

18. 4. 2013 10:34

No jo, ale když nastavíte systém, kde se ve škole skoro nic nemusí, protože biflovat se je špatně, na střední se dostanu vždy, na vysokou taky a spousta škol si ani nedovolí mi pak ten titul nedat, tak co s tím.

3 0
možnosti

Byt vami tak se znacne mirnim v absolutnich vyrazech jako jsou : nikdo, vsichni, vsechno atd. Ze jsou tu miliony chudych je blud, ze vsichni chteji byt poradci a nikdo nechce pracovat a nikdo si nevazi poctive prace je naprosto mimo. Tak jako cely clanek.

16 18
možnosti
ZJ

Máte pravdu. Někteří si už ani nemohou dovolit koupit malým dětem dotykáč za deset litrů. A někteří nemají ani na lyžovyčku v Alpách.

25 15
možnosti
TT

Je potřeba to vidět procentuálně (a podívat se třeba taky mimo Prágl). Vidím to tady u nás v Brnisku a okolí: hospody prázdný, když nastoupím do šaliny (po štatlu se tak většinou přesouvám), je člověk oblečený v něčem jiným než hadrech raritou - a na druhé straně moji přátelé z řad umělců, kteří byli kdysi vysmátí, protože jejich krásné věci našly kupce za odpovídající cenu, jsou dnes rádi, když si k asfaltu dají trochu trávy na oběd či večeři. Tvrzení, že je všecko v pořádku, to je ta pštrosovská klasika: hlava v písku, nechcu vidět, nechcu slyšet.

7 4
možnosti
MK

Sepsat takovou snůšku blábolů, lží a nesmyslů, to už dá dost práce. Žijete zřejmě v úplně jiné zemi než deset milionů Čechů. Nebo to píšete na objednávku. V podstatě jste strašně nešťastný člověk.

15 23
možnosti
Foto

Slabší povahy se po přečtení tohohle článku nejspíše zastřelí ;-D

17 12
možnosti
Foto

"Tady nikdy nebyl žádný neoliberalismus, nýbrž víceméně tržní hospodářství s extrémně silnou přítomností a zásahy státu. Kudy u nás v uplynulých dvaceti letech vedla cesta k bohatství? Přes trh a férovou konkurenci? Ne. Cesta k prosperitě řady firem se dosud ubírala přes státní zakázky. To, co máme, není kapitalismus, ale socialismus pro bohaté. Jak firmy bohatnou? Dohodnou se se státem, jak získat peníze daňových poplatníků. To je model, který tady máme, a ten nyní selhal." Roman Joch

43 2
možnosti
DK

Dost dobre receno R^

18 1
možnosti
AJ

to je blábol. Přestaňte číst černou kroniku a svodky z ÚV KSČSSD, běžte ven z kutlochu. Kdybych nežil v ČR, většinu svého života, tak bych si myslel že je má země plná hlady umírajících lidí, že tu máme kriminalitu jak někde v brazilském ghetu, že děti chodí bosé do školy a píší hřebíkem do břidlicové tabulky ... .

Kde se tací negativisté jako ty líhnou ? Že by produkt sledování NOVA a podobně ... ?

20 22
možnosti

Když se podívám kolem sebe, žádnou bídu nevidím. Abych viděl alespoň nějaké jakž takž chudé, musím si udělat výlet na Lounsko či jiné skutečně postižené území. A ani tam to není nějak horké, díky sociální síti.

Máte pravdu. Stát vytváří novodobé otroky, ale tím že se snaží dostat na sociální dávky maximum lidí. Ne že by lidi obíral, ale tím že zvyšuje daně a pak je zase lidem milostivě vrací ve formě sociálních dávek. A kupodivu, dost lidí mu to žere.

Čechy jsou podle statistik národ s nejméně otevřenými sociálními nůžkami. Je jen dobře pokud se otevřou.

Všichni lidé si váží řemeslníků. Poctiví a pilní řemeslníci mají v Praze práci na 3 měsíce dopředu.

.

Jinými slovy, co věta, to blábol který bych nesnesl ani po desátém pivu.

16 25
možnosti
PK

P58e35t71r 24K17o94u74t68n67ý

17. 4. 2013 17:44

S těmi řemeslníky máte pravdu, ale myslím, že to koresponduje trochu s tím  co říká autor, že lidé by radši radili než dělali, .., nic není černobílé

8 2
možnosti
PP

Co je to bída? Bída je to, že má někdo méně něž 19,694 Kč na den. Není tedy pravda, že jsou miliony lidí uvrženy do bídy. Není pravda, že rodiny něco ztrácejí, mohou se sebrat a odejít, ostnatý drát a vstřílející komunisté již na hranicích nejsou. Otrok je úplně něco jiného, nemá třeba právo volit, nemá nárok za práci na mzdu. Proč lidé volí politiky, kteří podporují rabování? Ano, jsme na hranici, že ti šikovní s tím seknou a třeba i odejdou, pak nebude z čeho dávat dávky a nebude co ukrást.

14 13
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3261x
"Na Dvojce bydlím,pro Dvojku žiju"

Seznam rubrik