Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Ufff... A co takhle třeba, aby každý jedinec, jenž je toho schopen, vzal osud do svých rukou a prostě se o sebe postaral a uživil se!?! Když bude každý soběstačnější a méně závislý na státu a na systému, tak na něj ten systém nebude mít takový vliv...

28 8
možnosti
TH

Tak tohle napsat takhle veřejně,tomu se říká odvaha.Vidím to podobně,ale už to ani nahlas neříkám.

19 5
možnosti
RZ

R87a32d73i38m 56Z27e32h44e39r

17. 4. 2013 22:50

Pane Pulče, Váš příspěvek je na úrovni osmé třídy, samé opsané klišé, spousta všeobecné kritiky a žádný konstruktivní návrh řešení. Takže soudě podle toho, co jste napsal, s Vámi plně souhlasím, že je nutná jiná koncepce podpory vzdělanosti. Jinak budou dál vyrůstat takoví jako jste Vy.

15 17
možnosti
JH

J34a15n 57H14l77e53d71í29k

17. 4. 2013 22:30

první hodnocení vaší kritiky -- komunista,, po dočtení -- starý anarchista a magor. S vámi žít v jedné domácnosti, musí být pošušňáníčko, jestli si tedy dovolíte trvale na vše nadávat. Mrkněte se do zrcadla a optejte se, co jsem já udělal pro rozkvět republiky ?;-(

18 19
možnosti
OU
JB

J44i40ř84í 19B53i54č74á71k

17. 4. 2013 22:13

Vy jste tak akorát na pokraji šílenství.;-D

15 9
možnosti
HM

také si myslím ,že je to šílenec jen aby nevyhodil barák do povětří i se sousedy.))

7 11
možnosti
Foto

Ekonomický systém režimu se zhroutil a to se nedá napravit tím, co tento stav způsobilo. Pokud chceme odvrátit chudobu od 3/4 obyvatelstva v roce 2020, bude nutno změnit ekonomický systém. To se samozřejmě neobejde bez protestů, demonstrací a masových defenestrací !

16 10
možnosti
JK
Foto

Pane Pulci, budiž Vám provolána sláva! Tvz. ekonomická krize je jen a pouze krizí hodnot. Způsobují ji svým řáděním deprivanti. Už před lety mluvil F. Koukolík o jejich vzpouře. Je to tu. Oni cupují zdroje. Jsou u nich a drancují. Dostali se tzv. demokracii na kobylku. Žádné finanční injekce ekonomiku neuzdraví. Jsou jen velmi zdatně nasměrovanými toky, z nichž těží zas jen "elity". Vůbec nejde o cokoli bohulibého. Já jsem přesvědčen, že bychom mohli mluvit o 3. světové válce. Není třeba střílení... parazit je mnohem sofistikovanější než voják.

13 5
možnosti
KB

Já bydlím na vesnici a mám zde jednoho kamaráda co má tesařství-truhlářství. Už léta má práci tak na 2 roky dopředu. Pak je tu parta zedníků, kteří jsou to samé. A další a další. No a pak jsou tu tací, co sedí v hospodě a držkují ...... není práce, není práce..... Bodejď by byla, když jsou i za polovic těch předchozích drazí.

21 5
možnosti
TT

Nojo, jenomže přece právě to, že řemeslníci mají zakázky na dlouhý měsíce dopředu, potvrzuje, co stojí v článku: učební obory jdou do džá, školství produkuje kdovíco...

8 0
možnosti
MN

Nikdo nechce pracovat, nikdo si neváží práce - a vy jste, pane, kdo? Pozorovatel z jiné planety? Všichni jsou zlí a jen vy jste ta jedna jediná dobrá vyjímka? :-P

6 16
možnosti
JP

To jako nemůže napsat kritický blog? Napřed musí být sám dokonalý? Směšné. Rv

15 6
možnosti
OS

Toto je absolutistická demagogie. Termíny jako "všichni" a "nikdo", bez kompromisu, bez rozdílného přístupu k věci - to není úvaha, zamyšlení, to jste si jen ulevil.

Jednu věc si musí stěžovatelé na vzdělání či práci uvědomit:

Vzdělání ani práce nejsou věci, které se dají "DÁT". Ty se musí svým vlastním úsilím, často v potu tváře, zasloužit. Je legrační, když si určité etnikum stěžuje, že mu není dopřáno stejné vzdělání, jako ostatním. Přitom vzdělání se musí usilovnou prací získávat, to nejde natáhnou ruku a mít ho. Stejně tak nijak zvlášť kvalifikovanému člověku nikdo nepostaví fabriku na pomocné práce, nota bene za humny, aby navíc nemusel dojíždět.

Musíme se prostě více snažit a méně nadávat na všechny ostatní. Tak to aspoň vnímám já.

12 10
možnosti
TT

No, kritizovat pojmy "všichni" a "nikdo", to je jako nerozpoznat třeba ironii. No, sakra, mám to někde na špičce jazyka, jak se jmenuje přehánění aneb nadsázka v literární vědě. Když se mně bude chtít blít nad jakýmkoliv výsledkem voleb a začnu úvodní větu: "To jsme už tak zblbli?", tak mně od Starocha přijde odpověď, že jedině já, ne?

5 3
možnosti

V žádném případě nechci omlouvat nesmyslné státní zakázky a aši kleptokracii, ale  řeči o beznaději a bídě mas jsou k pousmání.  Dnešní "sociálně potřební" svou životní úrovní výrazně  překonávají  úroven všech pracujících před  nějakými  40-ti lety ( snad  s vyjímkou horníků a  politruků).  V tom problém není. Problém je v tom, že stále více lidí jen čeká s nataženou dlaní, vlastní aktivita  žádná, a jejich nespokojenost s výpalným je stále  vyšší.  Po pravdě. Taky by mně to bylo blbý.  Ze zaměstnaných lidí pak reálné hodnoty vytváří tak  1/10.

Autor má pravdu v tom, že  neúcta k reálné práci se šíří jako mor, což se projevuje i v nezájmu o "nudné" technické studijní obory, a že  naše  vyhlídky nejsou veselé.

Ropná pole nemáme a ty bájné Eurodotace jsou jen droga.

S nápravou by měl každý začít u sebe.

29 11
možnosti
JP

No to snad nemyslíte vážně. Kolik je Vám let, že můžete napsat, že "dnešní sociálně potřební svou životní úrovní výrazně překonávají úroveň všech pracujících před nějakými 40-ti lety"? ?

Větší nesmysl jsem už dlouho nečetla. Rv

9 18
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3261x
"Na Dvojce bydlím,pro Dvojku žiju"

Seznam rubrik