Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žumpa blogu idnes opět poklesla o několik metrů níže. Jinak si nedokáži vysvětlit, že článek, v němž není předložen jediný relevantní argument, ale pouhé obecné filozofování, včetně skrytě nepokrytého plivání na církve, se dostal do redakčního výběru blogů. netvrdím, že mě to překvapuje, to opravdu ne (při představě, že člověk, který ve svých článcích bezostyšně lže, pan Olšer je stále v kategorii VIP blogerů by takové překvapování se bylo nemožné), ale opravdu mě zaráží, že redakce zcela jednostranně vybírá jen články zaměřené proti církvím a proti narovnání státu s církvemi.

A k autorovi - pokud by Václav Klaus a po něm i vlády ČSSD přes 20 let nezdržovaly řešení problému narovnání mezi státem a církvemi a odluky církví od státu, mohlo být dávno vše hotové. Otázky, proč teď, když je krize lze smést ze stolu jedinou odpovědí: "Kdy jindy, když ne tehdy, kdy došlo konečně k nějaké dohodě mezi státem a církvemi?" Mimochodem, i vyplácené náhrady církvím budou mít v konečném důsledku pro stát spíše pozitivní efekt - ty peníze budou z velké části investovány do obnovy památek, což pomůže aspoň trošku rozhýbat naše v krizi se potácející stavebnictví.

3 1
možnosti

Já bych doporučoval schválit restituce státního rozpočtu.

Že kdo z něj co ukradl, aby to musel vrátit.

Ale toho se asi nedočkáme, že?

Jiných restitucí ale ano...

1 0
možnosti
Foto

Ano, je to tak. Darebáci, kteří za restituce odpovídají, budou muset dříve nebo později vysvětlit své chování !!

1 2
možnosti

pokud Vás děsí 3 miliardy ročně vyplacené na restitucích:

proč Vás neděsí 2 miliardy ročně vyplácené církvím ze státní kasy ?  proč Vás neděsí 2x10 let = 20 miliard za 10 let ? když už 20 let mohla být odluka státu od církve ?

4 2
možnosti

To, co tvrdi nazvu clanku se neda rozporovat. Takze karma. Teoretizovani typu pravem, nepravem, to ci ono hledisko, ted pomijim.

2 5
možnosti

K propadu nás vede sociální stát, nikoli církevní restituce. Ty ve svém důsledku vytvoří podnikatelské prostředí. Navíc, socialisté byli u moci dost dlouho a v období celosvětové prospěrity a růstu a nic s tím nedělali.

6 4
možnosti

R65a62d80i40m 30F89r26a56n40c

22. 2. 2013 18:02

Svádět vše na sociální stát je hloupost. K propadu nás dlouhodobě, spolehlivě vedou nezodpovědné, vládychtivé party asociálů, prolhaných darebáků a podvodníků, bývalých soudružských dobrodruhů a svazáků, o estébáckém smetí ani nemluvě. Učenlivý Nečas, jištěný Kalouskem, jde příkladem.

3 4
možnosti

J72a90n 54H42l47e45d41í97k

22. 2. 2013 15:25

podle právníků z min financí 59 miliard je sotva čtvrtinou ukradeného a většinou zcela zpustlého majetku. Kdyby se mohly zrestaurovat architekt.památky, stálo by to cca 2 biliony Kč. A suma nonstop prudce stoupá s inflací a náklady na práci-platy řemeslníků. 59 miliard je částka, která sotva postačí zhruba na 1 rok a půl jenom na sociální dávky pro tzv. sociálně nepřizpůsobivé cigány--- což vás zřejmě nějak neirituje. Na vězně padne každoročně 2,5 miliardy Kč, na invalidy a imigranty atd atd

9 4
možnosti
Foto

A církev, to je jeden velký invalida, že ano?

3 7
možnosti

Dvě miliardy v ročním rozpočtu je jenom kapka. K ekonomickému propadu nás vedou průšvihy typu fotovoltaika nebo nově problémy ČEZu v Bulharsku.

5 1
možnosti

Nevím, nevím? Korunka ke korunce a nejednou to není jen kapka ve státním rozpočtu.

0 4
možnosti

Tak zakopaného psa můžete objevit hned, jak si znovu přečtete váš příspěvek. Pohoršujete se nad tím, že v době krize se má vyplatit náhrada za ukradený majetek. To jste ještě nepřišel na to, že tohle mohlo být vyřízeno dávnoa dávno, v době , kdy byly obrovské "zásoby" státního neboli "lidem vlastněného" majetku? Zuby nehty se jisté kruhy v čele s Klausem bránily dořešení tohoto problému. Když vám zloděj ukradne váš majetek, tak budete asi nadšen, když se soud potáhne tak dlouho, až zloděj prožere a prošustruje všechno co má, pak konečně přijde rozsudek pro vás příznivý a on vás bude osočovat, že vy po něm něco chcete, když on teď zrovna nemá práci, manželka je těžce chorá a povodeň mu vzala dům? Kdo nebo co nás přivedlo k ekonomickému propadu a skoro už krachu, to chce zevrubnou analýzu. Ale církevní restituce to určitě nejsou.

8 3
možnosti
Foto

Podívejte právní paradigma i praxe první republiky dovolovalo vyvlastnit soukromý majetek, pokud to bylo uděláno prostřednictívm zákona, a to i zcela bez náhrady (viz vyvlastnění Habsburků).  Tedy v žádném případě odnětí majetku církvi nelze považovat za krádež.

3 5
možnosti
Foto

no, je vidět, že si tu honíte politické triko. Či se pletu???

7 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS