Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

1312

8. 7. 2011 14:27
muj nazor

myslim ze je treba mit nekoho/ ted jsou to odbory/ kdo ma silu a moc se postavit systemu  ..uz jen proto aby se nikomu nedarilo tak snadno delat z delniku novodobe otroky /viz upravy v zak.prace/..

0 0
možnosti
LD

amusia

18. 6. 2011 1:35
Nejenže jste napsal totální koninu

navíc jste si ani nezjistil nějaké podrobnosti o odchodu do důchodu a papouškujete tady bláboly soudruhů odborářů. Jestli se nepletu, tak by měli dnešní 16-ti letí floutkové odcházet do důchodu v 67 letech! Takže se stávkuje za to, co budu za padesát let?8-o A sám moc dobře víte, že tak jednoduché a černobílé, jak vy nastiňujete, to jistě nebude. Výše karmy naznačuje, že je mezi námi nemálo "primitivů", jako jste vy. Neoblbovat - myslet!

A navíc . . . je to vše zatím návrh!

Už se těším, až volby vyhraje KSČSSD a budeme chodit do důchodu opět v šedesáti, bude 100% zaměstnanost, "zdravotnictví" zdarma . . .

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
AM

lama001

18. 6. 2011 9:37
Re: Nejenže jste napsal totální koninu

R^R^R^

0 0
možnosti
A

anncz

17. 6. 2011 22:14
Nesmysl

Mozna to chce zkouknout zeme, kde nebyl 100 let komunismus.

Oni sice budou pracovat dele, ale budou mti mnohem vice penez, a tak muzou jit do duchodu treba v padesati. ale to vam komuniste nereknou.

.

Mam spoustu znamych v USA, kteri odesli do duchodu v 45 nebo jeste drive. Jenze to chce svobodny trh a min regulaci a prerozdelovani.

0 0
možnosti
JN

xRocky

17. 6. 2011 20:46
možná

máte částečně pravdu. Nečetl jsem celou diskusi, je pravděpodobné že stejný názor tady už zazněl. Ale zdraví je něco co částečně dostaneme v genech, ale jeho podstatnou část olivníme životním stylem. Pokud žeru jen věci typu bůčku a zalévám to pivem, sem tam prcek a nějaká ta lahvinka k tomu, k tomu krabičku cigaret denně. Jediná kultura je válení šunek před televizí. Pak bude samozřejmě můj zdravorni stav ve vyšším věku úplně jiný než u člověka který sportuje, nokouří a jí zdravě. Mám moc rád ty zdevastované nešťastníky kteří své tělesné schránky zbořili opravdu sami a dnes vysávají zdravotnictví místo toho co by pohli svou línou prdelí a něco pro sebe udělali. ........ Nepíšu o lidech kteří za své zdravotní problémy nemohou, nakonec peníze na jejich léčbu chybí i kvůli té "první" skupině....

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

17. 6. 2011 16:05
.......................

Autor nebere v úvahu jednu věc: Že podle jeho logiky (a ona to zas až tak úplná hloupost není) by měli vzít řidičák všem lidem té věkové kategorie, o které pan autor píše. Samozřejmě u řidiče autobusu z povolání je to nebezpečnější za prvé tím, že za volantem tráví více času, takže pravděpodobnost, že ho skolí infarkt zrovna v této situaci, je větší než u řidiče - amatéra, za druhé má obvykle více spolujezdců než řidič  - amatér (cestující jsou v tomto případě v podstatě spolujezdci) a za třetí neřízený autobus po případném infarktu řidiče je hmotnější těleso než neřízený osobní automobil. Nicméně pokud budeme argumentovat tím, že řízení je nebezpečnější u člověka mezi 65 a 70 lety, tak to platí u řidičů - amatérů také a měli by jim vzít řidičák. A to tím spíše, že řidič z povolání chodí na pravidelné prohlídky, zatímco amatér nikoli.

Shrnuto a podtrženo: Když nikomu nevadí 68 letý řidič - amatér, proč by měl někomu vadit 68 letý řidič - profesionál. Buď oba, nebo a ni jeden z nich

1 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

17. 6. 2011 16:10
Re: .......................

Tím nechci říkat, v kolika letech má jít člověk do důchodu. K tomu se nevyjadřuji. Tvrdím však, že když považujeme za rozuhodující to, že za volantem může starší člověk dostat infarkt, tak opravdu nechápu, proč bychom o tom měli uvažovat pouze u řidičů - profesionálů. Jsem velice zvědav, zda pan autor bude ochoten rezignovat na svůj řidičák v 68 letech, když tak vehementně zdůrazňuje, že profesionální řidič v tom věku představuje nebezpečí. Měl by tedy i autor jít příkladem a ředičák v tu dobu již vrátit a zříci se práva na řízení vozidel.

0 0
možnosti
S

stag333

17. 6. 2011 10:09
...

S tím článkem souhlasím, má to ale jedno velké ALE: To že kvalita života se v posledním století nebo půlstoletí zlepšila, nebudeme nejspíš polemizovat. Tím pádem se prodloužil i průměrný věk. Navíc v dnešní době, kdy každý druhý studuje pomalu do třiceti je hloupost za dalších třicet let jít do důchodu a třicet let v něm být. To by bylo prostě neudržitelné. To že se prodlužuje věk odchodu do důchodu je logické vyústění situace. To, že v některých povoláních se člověk zlikviduje v 55-ti a v jiných může zůstat až do 80-ti je taky fakt. Takže by bylo dobré to rozlišovat profesi od profese. Ale to prostě není možné. Ten systém prostě nejde vymyslet a zrealizovat a kdyby se to někomu podařilo, tak by byl nejspíš i hojně zneužívaný. Např.: Budu dělat  celý život v kanceláři a na konci produktivního věku půjdu dělat na rok horníka, abych šel do důchodu o 10 let dřív? Pro to je stanovení společné hranice asi ta nejlepší cesta, i když rozhodně není nejspravedlivější.

0 0
možnosti
D

defi

17. 6. 2011 8:11
Pro všechny co říkají, že za 50 let to bude jinak

ano, máte pravdu!! Takže bychom měli důchody zrušit a očekávat, že budeme dělat až do smrti. A vždy, když už na naši odbornost nebudeme stačit, tak se spokojím s nějakou horší a míň náročnou prací. Za méně peněz. Takto budeme pomalu pracovně degradovat a nakonec, těsně před smrtí, když si všichni projdeme přes místa vrátných a uklizeček, se potkáme v chudobinci, kde dopoledne budeme lepit pytlíky, abychom dostali oběd. Super, to je spravedlivé ;-D

0 0
možnosti
VK

Karel_dnes

17. 6. 2011 9:56
Re: Pro všechny co říkají, že za 50 let to bude jinak

Co takhle si během toto "aktivního" života řekněme do 50 let (když jsi v kondici) něco ušetřiit?

Zkus si vypočítat, kdybys nemusel odvádět státu to co mu dnes odvádíš - kolik bys mohl mít peněz.

Ta nespravedlnost je v tom, že dneska ten, kdo pracovat může, odevzdává část svých peněz těm, kteří již pracovat nemohou. Jenom je v tom jeden háček . Tento systém je tzv. letadlo. Těch co čerpají - je více než těch co platí. Ti co platí , platí méně než to co čerpají (nebo by chtěli čerpat) ti co čerpají. Není to tím, že by ti co čerpají byly rozežraní, ale tím, že se nám vede stále lépe, je stále víc těch co se dožívají okamžiku, kdy začítnají čerpat a na druhou stranu stále ubývá těch co platí.. A já nevím jak tato fakta může ovlivnit nějaká stávka. Podle mně to může ovlivnit jen jiný systém..

0 0
možnosti
D

dýmka

17. 6. 2011 8:01
Bože, kde zůstal rozum....

Budu jen opakovat názory uvedené níže.

Kdo dnes víme, jak to bude vypadat za 50 let? Už dnes mají nejvyspělejší osobní automobily takovou elektroniku, která sama udrží auto v jízdním pruhu, zaparkuje do mezery u chodníku, aktivní tempomat zastaví před překážkou. Za padesá let bude ve všech silničních dopravních prostředcích něco nepředstavitelně lepšího, o vybavení silnic nemluvě. Já se spíše bojím, že nemusí být práce v dnešním rozsahu skoro pro nikoho, kromě úředníků, poslanců a politiků......

Člověče, používáte někdy obsah dutiny lebeční? Možná by bylo dobré přečíst nějakou scifi literaturu napsanou před padesáti lety a porovnat se současností.

0 0
možnosti
VS

von Schnitzel

17. 6. 2011 13:53
Re: Bože, kde zůstal rozum....

sám jsi moula, páč s takovou argumentací akorát dospěješ k závěru, že nemá žáden smysl se snažit o pokrok. Kdo z těch, co dnes mají 60 let, ovládá počítačové technologie, které mu měly usnadnit práci? Pokud je nezvládl, tak dělá akorat na vrátnici, pokud dělá vůbec. I přes to, že ve svém oboru byl za mlada špičkový odborník. Totéž potká i tebe. Nebo si snad myslíš, že tvoje biologické hodiny netikají?

0 0
možnosti
HŠ4

Huckelberry Švédd 4

16. 6. 2011 15:53
moulo ...

nikdo nechce po DNEŠNÍCH pracujících, aby chodlili už dnes v 70-ti do důchodu ... týká se to tak maximálně dnešních teenagerů, kteří se za 50 let budou dožívat běžně stovky ..... připomínám, že před 50-ti lety se lidé dožívali ztěží 60 let ... ti by také řvali, že nechtějí až v 60-ti do důchodu ... a co bychom za tu šedesátku dali dnes, že :-/

0 0
možnosti
E

ErikM

16. 6. 2011 19:08
Re: moulo ...

na jednu stranu se lidé dožívají více (jestli se tento věk bude ještě více prodlužovat nikdo neví) na druhou stranu jsou lidé  více postihováni (často vlastní vinou) a v čím dál mladším věku nebezpečnými a chronickými civilizačními nemocemi. Prostě medicína dnes umí udržovat při životě čím dál víc invalidů po delší dobu než dřív.

0 0
možnosti
JJ

Muci-Pucinek-v3.0

16. 6. 2011 13:18
...

Vyvede mě někdo z omylu? Předpokládám, že v určitém věku se člověk stáhne (ať už sám kdy cítí že na to nestačí, nebo mu to bude nabídnuto) z aktivní služby (hasič, policista,...) a bude přeřazen do zázemí/kanceláře. Když hlavně záleží na zdravotní způsobilosti. Takto to nefunguje?

0 0
možnosti
T

tatar.

16. 6. 2011 13:24
Re: ...

možná ano, pokud tam bude nějaké volné místo. ale to ve většině případů asi nebude, že ? takže co s takovým člověkem ? reforma  se tím zřejmě nezabývá. prostě šup s ním na pracák.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3261x
"Na Dvojce bydlím,pro Dvojku žiju"

Seznam rubrik